lauantai 22. kesäkuuta 2013

Nukkekotinäyttely Lohjan museossa

Nukkekotinäyttely tänä kesänä Lohjalla


Lohjan museolla on tänä kesänä viehättävä "Leikkejä ja unelmia - nukkekoteja Lohjan museossa" -näyttely. Kävimme Pirre-tädin ja Empun voimin tutustumassa näyttelyyn juhannuksen alla.

Nukkekotinäyttely navetan alakerrassa oli aivan ihana. Koko museon alue muutoinkin jaksoi kiinnostaa meitä kovasti. Pedagogio oli perusnäyttelyn suosikkimme, mutta kyllä esimerkiksi työläisasunto ja karjakon huone olivat myös kiinnostavia. Sääkin oli mitä ihanin: aurinkoinen kesäilta, mutta ei ollut hiostavan kuuma eikä hyttysiä missään!

Voimme suositella näyttelyä ja koko Lohjan museota vierailukohteeksi kaikille. Eikä hintakaan ole kova: käyntipäivämme oli keskiviikko, koska silloin museo on auki pisimpään (klo 19) ja kuinkas sattuikaan, silloin pääsee kaksi yhden hinnalla. Ei se normaalihintakaan olisi päätä huimannut, 4,50 €/aikuinen.


Museon päärakennus
 
Nukkekoteja taisi olla näytillä lähes 30!
 

Banaanilaatikkoon tehty hevostalli oli suosikkimme.
Suosikiksi kohosi meidän kummankin arvioissa hieman muusta näyttelystä poikkeava nukkekoti, nimittäin pahvilaatikkoon tehty hevostalli. Kumpikin äänesti tätä näyttelyn parhaaksi.

Olivathan ne perinteiset nukkekodit todella upeita, mutta hevostallissa oli jotain eloisaa ja heti aloimme suunnitella vastaavan tallisysteemin rakentamista itse. Tytön muovihevosia on kuulemma säkillinen mummin luona.

Museovierailun jälkeen piipahdimme kirjastossa ja matkalla sinne kävimme myös kaupungintalolla eli Monkolassa. Valtuustosali oli pimeänä, joten kurkkasimme sinne. Pikku-Poikonen jr. testasi täti-Poikosen valtuustosalin istumapaikan ;)


Valtuutettu Poikonen on kutistunut! :)

Seuraavana päivänä jo ennen aamukymmentä tädille tuli mummin luota tekstiviesti, jossa oli kuva tekeillä olevasta hevostallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti